Wij zijn gesloten van 25 december 2023 tot en met 5 januari 2024.

Logo SnP Wear

Wat is een vectorbestand?

Een vector bestand is een grafische afbeelding die opgebouwd is uit vector informatie, die wordt gemaakt in een grafisch tekenprogramma.

Dit kan bestaan uit vele individuele objecten, opgebouwd uit lijnen, curves en vormen, aangevuld met kleuren, patronen en effecten. Doordat de objecten uit vectoren bestaan kunnen ze onbeperkt geschaald worden, met behoud van kwaliteit. Een vector afbeelding kan dus bijvoorbeeld 1.000% vergroot of verkleind worden waarbij alle details haarscherp intact blijven.

Neem bijvoorbeeld de afbeelding van de rode cirkel. De maat van de verschillende elementen ligt niet vast, enkel de verhouding tussen die twee. Dit betekent dat het bestand eindeloos vergroot kan worden, zonder dat dit consequenties heeft voor de resolutie en de kwaliteit.

Het tegenovergestelde van een vectorbestand is een pixelbestand.

De afbeelding (rode cirkel) illustreert het verschil tussen een vectorbestand (links) en een pixelbestand (rechts). Zoals u kunt zien heeft een vergroting van de linker cirkel geen enkel effect op de kwaliteit hiervan. Bij de rechter cirkel daarentegen heeft een uitvergroting aanzienlijke impact op de kwaliteit.

Welk type bestand moet ik aanleveren?

We ontvangen uw logo het liefst als vectorbestand (AI/EPS), omdat we hiermee de beste drukkwaliteit kunnen leveren. We kunnen echter met bijna alle andere beeldbestanden uit de voeten. Bestanden zoals JPG, PNG, TIFF, PSD, en zelfs PDF or Word bestanden leveren geen problemen op, zolang deze maar in hoge resolutie zijn aangeleverd (grote afbeelding). Mocht u een logo van geringe kwaliteit aanleveren, kost het onze grafische afdeling veel tijd om dit bestand om te zetten naar een logo dat geschikt is voor bedrukking. Hier rekenen we dan ook tekenkosten voor.

Verder lezen

Onze langverwachte ballenactie is weer terug en beter dan ooit! Bij ons vind je nu niet alleen hoogwaardige voetballen…