Wij zijn gesloten van 25 december 2023 tot en met 5 januari 2024.

De verschillende productietechnieken bij textiel

Zeefdruk

Uw logo wordt per kleur gescheiden en hiervan worden positieve films gemaakt. Deze films worden dan belicht op zeefdrukramen. Dit zijn aluminium kaders waarop een fijn polyestergaas is gespannen, en die voorzien zijn van een lichtgevoelige laag.

De donkere vlakken op de film zorgen na het belichten voor een zachte emulsie op het zeefdrukraam. Deze delen worden weggewassen en zijn inkt doorlatend.

Deze zeefdrukramen worden dan ingespannen op de zeefdruk carrousel (per kleur één raam). Er wordt inkt op het raam aangebracht en deze wordt met behulp van een rakel uitgesmeerd. De inkt doorlatende delen van het raam zorgen zo voor een afdruk op het textiel.

Transferdruk

Deze techniek is sterk gelijkend op de traditionele zeefdruk alleen wordt hier niet direct op het textiel gedrukt maar eerst op een transparante drager met lijmlaag.

De transparante drager met uw logo wordt dan op het textiel op de gewenste positie geplaatst en via een warmte pers (+/- 160 °C) op uw textiel geperst, door de warmte en druk wordt de lijm vloeibaar en hecht deze zich aan het textiel.

Borduren

Borduren is ideaal voor textiel met een grove structuur en kledij die op hoge temperaturen moet kunnen gewassen worden. Borduren is arbeidsintensiever en impliceert dus langere levertermijnen, maar geeft ook een oneindig veel chiquere uitstraling aan uw textielstuk. Denk hierbij maar aan de borstlogo’s van merken als Lacoste of Ralph Lauren.

Sublimatie

Voor onze kleinere sublimatieopdrachten printen we uw design op een speciaal soort papier. Vervolgens zorgt de hitte van de sublimatie-pers er voor dat de inkten van het papier verdampen. De moleculen van het textiel nemen deze damp op et voilà, je hebt een shirt met print die niet op de stof ligt, maar er volledig in zit.

Voor de grotere sublimatie opdrachten bieden we u de mogelijkheid om voor volledig custom made, unieke textiel te kiezen. Denk hierbij maar aan een voetbaltenue. Hierbij persen we de textiel nog voor deze aan elkaar is genaaid. Hierdoor kunnen we de volledige oppervlakte benutten met als resultaat een all-over print.

Flex

Hierbij worden teksten en/of logo’s met een snijdplotter uit een gladde vinylfolie gesneden en vervolgens met de hittepers op het textiel geprint. Uiterst bruikbaar voor de personalisatie van kleding – denk maar aan namen en rugnummers – maar niet in geval van zeer gedetailleerde beeldmerken of pantonekleuren.

Tampondruk

Dit is een techniek waarmee we allerlei oppervlakken kunnen bedrukken, ook als ze gebogen of oneffen zijn. Het tampon neemt de afbeelding in spiegelbeeld op en wordt vervolgens geperst op het te bedrukken object. De techniek heeft wel wat weg van stempelen. Met als belangrijk verschil dat onze tampons flexibel zijn en zich aanpassen aan het te bedrukken oppervlak. Deze techniek leent zich hierdoor dus perfect voor gadgets en relatiegeschenken.

Verder lezen

Laat uw steun en kleuren zien met onze veelzijdige items, of het nu is voor onze Duivels tijdens het…