fbpx

Wij zijn gesloten van 24 december 2021 tot en met 7 januari 2022.

Ontdek de duurzaamheid van onze Stanley Stella collectie

Missie

Stanley & Stella vervaardigt eigentijdse kledij, met respect voor mensen en de planeet.

Sinds dag één bestaat de missie van Stanley Stella uit het zo verantwoord en ethisch mogelijk, kwaliteitskleding te maken. Duurzaamheid is onlosmakelijk verbonden met al wat ze doen: ze beslissen bewust met wie ze samenwerken, hoe ze samenwerken en welke materialen ze gebruiken. Ze zijn betrokken bij elke stap in onze toeleveringsketen, bouwen langetermijnrelaties op met partnerfabrieken en leveranciers, hebben een innovatieve bedrijfscultuur die continu stimuleert om echt een verschil te maken.

100% Biokatoen en gerecyclede materialen

Bij Stanley/Stella werken ze nauw samen met hun leveranciers om alleen de beste grondstoffen in te kopen die zodanig geteeld en gemaakt worden dat ze mensen, dieren en het milieu niet schaden. Ze gebruiken uitsluitend GOTS-gecertificeerd biokatoen uit India, gerecycled polyester uit China en andere duurzame materialen zoals Modal®.

Biokatoen wordt, in tegenstelling tot gewoon katoen, geteeld zonder chemische insecticiden, meststoffen of pesticiden. Dit betekent dat er geen gevaarlijke of toxische stoffen in de bodem, rivieren en meren terechtkomen, zodat boeren en hun families in een veilige omgeving kunnen leven.

Aan de top als duurzame aankoper

Stanley/Stella werd door de Textile Exchange (TE) gerangschikt in de top 16 van toonaangevende merken wat de aankoop van duurzame materialen betreft.

Dit is een enorme prestatie en Stanley/Stella is dan ook erg trots om tot de ‘Leaders Circle’ van de Material Change Index (MCI) van TE te behoren en het enige B2B-merk op de lijst te zijn. De Leaders Circle, die ook andere grote wereldwijde merken bevat, erkent bedrijven voor hun duurzame materiaalaankoop, overgang naar circulaire economie en afstemming op wereldwijde inspanningen zoals de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN.

Daarnaast staat Stanley/Stella ook in de wereldwijde top 10 van de TE voor gebruikers van ‘Preferred Cotton’. Ze zijn het enige B2B-merk dat op de lijst staat en zijn de enige in de rangschikking die 100 % biologisch katoen aankoopt.

Bron: Stanleystella.com

Wij gebruiken cookies...
Wij gebruiken cookies om de surfervaring op de website te verbeteren. Bekijk alles in onze Privacy Policy